Tritan-Kristalglas is lood-en bariumvrij, er worden geen andere voor het milieu schadelijke stoffen aan toegevoegd, en daarmee heeft Schott Zwiesel een aantal jaren geleden een nieuw tijdperk in de productie van glaswerk ingeluid.

het glas bovendien zeer helder, is nagenoeg breukvrij, vaatwasmachinebestendig en heeft een lange levensduur. Het voldoet dus eigenlijk an alle eisen waaraan een glas moet voldoen.

Tritan is de optelsom van talrijke technologische, deels geheime vernieuwingen die Schott Zwiesel de laatste jaren in het productieproces heeft doorgevoerd en eigenlijk heeft doorgevoerd en eigenlijk continu doorgaan.

Dat begint al bij de keuze voor grondstoffen die grotendeels direct uit de eigen omgeving komen, geen schadelijke stoffen bevatten en aangevuld worden met gerecycled glas.

tijdens de productie ontstane breuk en afgekeurde glazen worden bovendien weer omgesmolten en opnieuw gebruikt.

Het energie- en watergebruik is hoog in een glasfabriek en daar moet efficiënt mee worden opgesprongen.een gesloten koelwaatersysteem, wrmtetreugwin-installaties, alsmede UV-en lasertechnologie beperken het energieverbuik bij Schott Zwiesel aanzienlijk.

Ook zorgen allerlei, filtersystemen en een nieuwe smeltoven ervoor dat de emissie van Co2 en NOx flink wordt beperkt. Hoe technologisch een onderneming ook is,je begint niet zonder gekwalificeerde mensen die nieuwe technieken bedienken en implementeren. daarom wordt ook aan scholing continu zeer veel aandacht besteed.

ten slot is met de komst van tritan het breukgevaar tijdens het productieproces aanzienlijk afgenomen, het geen tot veel minder afval leidt.

Maar je kunt dit als bedrijf wel roepen, het moet ook door afhankelijke instanties controleerbaar zijn. Nadat Schott Ziesel jaren geleden het milieuvriendelijk streven is het ISO-protocol 140001:2004 had vastgelegd, werd vorig jaar met het eco-profiel ISO-14040:20009 voor Tritan-kristalgals een volgende stap gezet naar een duurzame, milieuvriendelijker toekomst.

Onderdeel daar van is het implementeren van de “wieg tot wieg”-filosofie, waarbij alle gebruikte matrialen na het leven in het product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product.

Ook is door een onafhankelijk instituut ( TüV-Rheinland.red) de carbon voetafdruk bepaald die aangeeft waar een onderdeneming staat als het gaat om Co2 uitsoot te reduceren.

Aldus biedt Schott Zwiesel helder kristalglas, in meerder opzichten!

AIR NEU DESIGN BY BERNADOTTE & KYLBERG
GRACE.
FINESSE
CONCERTO
DIVA LIVING
VINA ESTELLE
ESTELLE
VINAO
CRU CLASSIC
FINE PURE
PURE
PURE LOOP

CONGRESSO
MONDIAL
CONVENTION

DIVA
DIVA
FORTISSIMO
TASTE
CLASSICO
AUDIENCE Congresso

Voor vragen kunt u ons bellen, mailen of langskomen.