Demeyere, meer dan 100 jaar kookervaring

Made in Belgium

Als familiebedrijf begonnen in 1908, is Demeyere vandaag uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de productie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Gevestigd in het Antwerpse Herentals, geldt het merk als standaard voor professionele chefs én hobbykoks. Generatie na generatie bekommert Demeyere zich dan ook om de topkwaliteit van zijn producten, zowel op het vlak van prestatie en levensduur als wat betreft comfort, veiligheid en gezondheid. De liefde voor design maakt tot slot het keukenplezier compleet.

Demeyere past daarbij een zelf ontwikkelde, geavanceerde en aangepaste technologie toe: alle producten worden ontworpen naargelang hun gebruik voor verschillende kookmethodes. Het ontwerpen van nieuwe producten begint daarom steeds bij het analyseren van de typische kook-processen van elk product. Daarna ontwikkelen ingenieurs – zonder compromissen – de technologieën die aan deze vereisten beantwoorden. In dat opzicht zijn de producten van Demeyere uniek in de wereld en bieden ze een antwoord op de meest diverse en complexe kookvragen.

De vernieuwingsfilosofie van Demeyere leidt steeds tot state-of-the-arttechnologie. In de late jaren zestig was het merk pionier in het gebruik van een sandwichbodem met zuiver aluminium. Jaren geleden werd de oppervlaktebehandeling Silvinox ontwikkeld die vandaag nog altijd uniek is, en momenteel gelden de unieke TriplInduc, 7-PlyMaterial (met een dikte aangepast aan het typische kookproces), InductoSeal en ControlInduc als wereldinnovaties.