• Ge­vul­de cour­get­te met gei­ten­kaas en to­ma­ten­saus
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 200 ml tomatenblokjes (blik à 400 ml)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  •  

    1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.
    2. Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.
    3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.
    4. Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.

     

     

    Mosselen

    Mosselpannen 23  

    Ingrediënten

    - 2 uien
    - 2 preien
    - 4 kg mosselen
    - 2 laurierblaadjes
    - paar takjes bladselderij
    - 1 glas droge witte wijn, water of bier


    Bereidingswijze:

    Spoel de mosselen af. loop ze even na en verwijder eventuele
    kapotte mosselen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de
    bladselderij(blaadjes) grof. Doe deze met de groenten, de laurier
    en de wijn in een grote mosselpan

    Vul de mossel voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en
    breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook.
    Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen
    koken. licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of
    schud de mosselen om. Druk het deksel weer op de mosselpan en laat
    op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog
    drukken. De mossen zijn gaar, serveer ze direct. lekker met (eigengemaakte) frietjes
    of brood en remouladesaus!

    Remouladesaus:
    Meng 4 el mayonaise met 1 fi jngesneden hardgekookt ei,
    2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fi jngesneden peterselie,
    1 takje fi jngesneden dragon en een tl mosterd.

    Mosselpan, mes en patatsnijder bij ons verkrijgbaar.