Vanilleroomijs

Voor: 16 porties( 120 ml per portie)

voorbereiding: 30 minuten

Ingrediënten:

300 ml melk                4 theelepels vanille suiker

300 ml volle room       1 vanillestokje

8 eierdooiers               een snuifje zout

230 gr suiker               600 ml slagroom

 

KA ijs

Bereiding:

1. Verhit 300 ml melk en 300 ml room in een een middelgrote steelpan op een middelhoog vuur tot deze heel heet is maar niet kookt. Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit mee in de pan. Laat ook het stokje er mee in, voor de smaak. Vaak roeren.

2. Haal de pan van het vuur. Haal het vanillestokje eruit.

3. Doe de eierdooiers en de suiker in de mengkom van de standmixer.

4. Bevestig de draadgarde op de keukenrobot en zet op snelheid. Meng tot het geheel goed vermengd is en enigszins ingedikt.

5. laat de robot op snelheid 2 draaien en voeg geleidelijk aan de melk en room toe, tot alles goed vermengt is.

 

6. Giet het mengsel terug in de pan. Verhit op een middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot er aan de rand belletjes zichtbaar zijn en het mengsel stoomt. Zeker niet laten koken.

7. Giet het mengsel dan in een grote kom. Roer de slagroom, vanille en zout erdoor. Laat het helemaal afkoelen.

8. Zet de 5KICAOWH(roomijsmaker), roerspaan en aandrijving in elkaaar en sluit op elkaar aan zoals aangegeven in de instructies.Draai de snelhuidsregelaar op ROEREN(snelheid 1) en giet het mengsel geleidelijk in de kom. Laat ongeveer 20 minuten(of tot de gewenste vastheid) draaien op snelheid 1.

9. Dien het roomijs onmiddelijk op of vries het in en een luchtdichte doos in.

6

  • Ingrediënten

  •   1 kg verse witte asperges
  •   300 g verse zalmfilets
  •    200 ml droge witte wijn
  •   1 zakje saus voor asperges (40 g)
  •    250 ml kraanwater
  •   50 g ongezouten boter (of margarine)
  •   8 g verse basilicum (bakje 15 g)
  •   1 vers stokbrood
    1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
    2. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.
    3. Snijd de zalm in het gewenste aantal stukken. Giet de asperges af en verdeel met de zalm over vellen bakpapier.
    4. Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat.
    5. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.
    6. Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    7. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum.
    8. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.

     

    1. asperge zalm